Monday, 18 June 2012

Movies eh?

alhamdulillah, I'm back at seremban, home sweet home!! after 17 hours of flight Dublin-Dubai-KLIA, yeah I'm finally home after 8 months!! after 8 months not seeing my family for real (minus SKYPE) now I can hug them for real!! wuhuuu..excited ok.

n guess wat I managed to watched 5 movies in a row one after another. I am you, One Day, The Vow, This Means War, Albert Noobs. n my fav are I am you and One day. Awesome, brilliant.(minus off scene part la ok)

I am you- cte pyscho , very suspens thriller .a true story about a girl who is depressed bcoz lack of love from parents, lack of support from friends, low self-esteem n etc n she turned up to have a grudge towards that so-called perfect girl who is her neighbour sndri. so, she planned something evil which is ....jeng3..but eventually family of the victim found out.

so, despite tgk movie for the sake of isi masa lapang, I guessed we have to really learn the lessons from it.to fully optimize the experience, time n film so that boleh mengambil ibrah dari cte tu, ye dok?

1.family is the second most important thing after total submission to Allah . so, we really need to appreciate our family, mak ayah, suami isteri, anak pinak, cucu cicit n etc.

2. grudge/hasad dengki is so bahaya in our life where we should try to avoid it in every way we can.

Allah berfirman: Jika kamu memperoleh kebaikan, nescaya mereka bersedih hati, tetapi jika kamu mendapat bencana, mereka bergembira kerananya. (ali-‘Imran: 120).

Rasulullah juga berperingat dalam hadith yang bermaksud: “Hati-hatilah kamu daripada hasad dengki kerana hasad dengki itu akan memakan semua amal kebaikan sebagaimana api memakan kayu kering atau rumput kering” (riwayat Imam Abu Daud).

3.be grateful for who you are , for what ever you looks etc bcoz everyone is made special by.their own unique way. I guessed we have to appreciate this nikmat and make the most out of it n try to improve it yeah? but first thing first we need to recognize our flaws before we can try to improve it yeah?

4.depression should be seriously addressed n thus should be detected earlier, so need help n support from the society-family, circle of friends, media, police, neighbours n etc. budaya jaga tepi kain orang is a good thing in a way ble anak jiran tuh mcm perangai dia da lain, jiran lagi satu tuh perlu la tegur or at least make it known for that family.


so far, there's a lot of updates.one of it we moved into a new house at wilton area near Cork University Hospital, 20 mins from campus early june haritu. byk kne jln woo..haha..xpe2, exercise bguih na..

secondly, 17 June 2012 was a special day bcoz it is my abah's bday, Father's Day and Israk Mikraj. apparently mama wanted to do orange cake, then I say "xpe la, biar nopah wat". so, I made it , n alhamdulillah it turned out delicious. hehe..resipi bgs tuh..

P/S: Alhamdulillah, first year berjaya diharungi dgn jayanya.second year, a better year InsyaAllah.

Thursday, 7 June 2012

Birm Trip!! =))

Alhamdulillah, atas nikmat yg Allah berikan utk explore bumi Birmingham  bersama Ain dan Dale. seronok+sejuk+penat+puas+kenyang+emotionally challenged are d bez words utk describe the trip.

kali ni instead of cerita secara detail ke mane kami pegi, entri kali ni akn lebih kepada apa yg saya belajar drp jaulah ni bkn setakat tambah images dlm memory card phone tp more to like what I experienced and learned from it.

1.Always plan your journey in advanced
Plan last minit nk turun London terpakse dibatalkan dek tiket train yg naik berjuta2 kali ganda lagi mahal dari 10 pounds hingga 47 pounds.woahh..so, instead of g london kami g jln2 around Birm-Think tank ala2 Petrosains, Canon Hill Park n mkn2 kt kedai fast food sne which mostly owg Pakistan punye. serius sgt la ramai mereka di sana. terase berada di negara lain..tapi nk dijadikan cerita, sume yg terjadi ade hikmahnya and it was fun to explore Birm sambil2 membuat pantun Kaki Lenguh dan pegi Aldi.

video

2. when travel in group always plan together and ask for others' opinion
dek kurangnye plan eventho nk jln2 area birm pon, mse dok search2 tejumpe satu tmpt yg agk bez dilawati sbb free admission due to Queen's Diamond Jubilee dat day. so we end up went to that place which we found out that Ragley Hall agk jauh from umh dale. as in serius jauh..so, cost transportnye agk mhl di situ.yela nk save duit la katakan. honestly that day I am so emotionally challenged. sorry for being a bad planner.=(

3.From that, I learned whateva happend do not react instead stay calm keep quiet n be patient. coincidentally that night, Kak Yan post an article about Apa yg Rasulullah ajar tentang diam. CLICK HERE (face palm. )

 
(Allah) Mengajarkannnya (kepada manusia) pandai menerangkan (berbicara)" - Surah ar Rahman:4

Dari Abu Hurairah R.A, sesungguhnya Rasulullah S.A.W telah bersabda, "Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia berkata baik atau diam, barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tetangga dan barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tetamunya". [Sahih Bukhari]

"Apapun kata yang terucap pasti disaksikan oleh Raqib dan ‘Atid". Surah Qaff:18


4. Big success begins with small grass root
yg ni direct advice from J.Cadbury owner of Cadbury. sedikit history ttg Cadbury, J.Cadbury hanyalah insan biasa yg xdpt melanjutkan pelajaran dlm bdg professional-law,doc etc dek ayah dia x bpe kaya kot. then, bidang trade sajalah dia bole amek. and so he came out with this idea of building a business on chocolate and tea. where chocolates is the remedy for alcohol that time. even though at first theres a lot of obstacles having to invest a lot of money, First World War etc, but he survived the business berkat determination, leadership and loyalty.(dan semestinya rezeki yang Maha Luas dari Allah)


rambang mata di kedai Amsons kedai jual2 jubah and selendang..cantik2..Alhamdulillah dpt beli satu jubah utk mama, mak tok n dri sendiri n dua pashmina utk cousins.


P/S: jazakumullahu khairan jaza' kpd Dalila terutamanya yg sudi menemani kami explore Birm dan housemates yg msk nasi ayam yg sgt sdp! husna sbb tlg tukakan jubah dan Ain yg bgs bab2 direction n punctuality ni.gud stuff.. and mostly thanks to Allah sbb jg kami sepanjang jaulah ni sesungguhnya Allah lah sebaik-baik Penjaga. .=))